Eenvoudig en snel bestellen
E-liquids geproduceerd in de UK
Voor 15:00u besteld, dezelfde dag verzonden

Batterij-onderhoud

Hoe berg je de batterij op en zorg je goed voor je batterijen?

 

Het goed opbergen van de batterij verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het geen veiligheidsrisico wordt.

Berg batterijen niet op in de buurt van metalen objecten zoals bijvoorbeeld sleutels en munten, dit kan kortsluiting in de batterij veroorzaken.

Berg batterijen op in een droge en koele omgeving die niet onderworpen worden aan extreme temperaturen of vochtigheid.

Wanneer je lithium batterijen voor een langere periode opbergt is het ideaal om ze voor 40% opgeladen te houden. Dit zorgt ervoor dat de batterij langzaam leeg kan lopen wat cruciaal is voor de operationele gezondheid van de batterij.

Berg batterijen altijd met de positieve en negatieve kanten van elkaar af zodat ze geen elektriciteit kunnen gaan verbuiken, vermijd om oude en nieuwe batterijen samen op te bergen omdat er een risico is dat de nieuwe elektriciteit afstaan aan de oude batterijen.

Gooi de batterijen veilig en in overeenstemming met de regelgeving weg.

Batterij werkt niet

 

Controleer of de batterij niet in de lock mode staat.

Zorg ervoor dat je zeker bent dat het aparaat op de juiste manier aangezet is door 5 keer snel de power knop in te drukken. Op deze manier moet de batterij aan gaan.

Controleer het voltage op de Ohm tester

Maak de batterij schoon met een alcohol doekje o wattenstaafje.

Controleer of het contact plaatje op de batterij niet schuin staat. Is dit het geval haal hem dan voorzichtig omhoog met een cocktailprikker.

Gebruik alleen de aanbevolen oplader. Het gebruik van opladers die niet aanbevolen worden voor dit product kunnen de batterij overladen en dit zal schade aan de batterij toebrengen.

Zorg ervoor dat de aansluitpunten van de batterij en de oplader goed schoon zijn.

Batterij stopt tijdens het vapen

Wanneer je exceptioneel lang inhaleert is er een goede kans dat de batterij blokkeert en er geen vape meer komt. Er zit een beveiliging op de batterij die ervoor zorgt dat de batterij niet te heet wordt. Dit houdt in dat na een aantal seconden inhaleren de batterij tijdelijk blokkeert. Gebeurt dit met regelmaat dan is het belangrijk om korter te inhaleren.

 

Top