Eenvoudig en snel bestellen
E-liquids geproduceerd in de UK
Voor 15:00u besteld, dezelfde dag verzonden

Hulp & Contact

Selecteer een van de onderwerpen hieronder en klik voor meer informatie
 • Hoe open ik een account?

  Om bij ons een bestelling te kunnen plaatsen vragen we je een account aan te maken. Het maken van een account is snel en makkelijk en stelt je in staat om eenvoudig je gegevens te openen wanneer je terugkeert naar de site. Je kunt meerdere afleveradressen toevoegen, je bestelling volgen en nog veel meer. 

  Klik op het pictogram 'Inloggen' in de rechterbovenhoek van het scherm en vul de gegevens in.

 • Wat is elektrisch roken?

  Elektrisch roken is een alternatief voor de bekende sigaret. Uit vele onderzoeken is gebleken dat een E-sigaret 95% minder schadelijk is dan een echte sigaret.

 • Hoe werkt een elektrische sigaret?

  Een E-sigaret bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Oplaadbare lithium ion batterij
  • Clearomizer/tank
  • Coil

  Hierboven zie je de basisonderdelen van een E-sigaret. Teven heb je ook E-liquid nodig die in combinatie met de E-sigaret voor de damp zorgt.

  De batterij van de E-sigaret geeft vermogen af aan de clearomizer/tank die voorzien is van een verhittingselement (coil). In het verhittingselement zit een organisch katoen wat de E-liquid absorbeert. Doordat het verhittingselement verhit wordt verdampt de vloeistof en dat is hetgeen wat uiteindelijk geïnhaleerd wordt.

 • Heeft vapen ook nadelen?

  Vapen kan ook nadelen hebben. Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen en dat kan bijvoorbeeld de volgende klachten geven:

   

  ·      Duizeligheid

  ·      Hoofdpijn

  ·      Droge / rauwe keel

  ·      Hoesten

  ·      Misselijkheid

  ·      Allergische reactie tegen Propyleen Glycol.

   Een te hoog nicotinegehalte kan ervoor zorgen dat je duizelig wordt. In dit geval is het belangrijk om lager in nicotinesterkte te gaan. PG in  E-liquid onttrekt vocht en daardoor is het belangrijk om voldoende te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen.

   

  Veel mensen klagen in het begin over hoestbuien en het is belangrijk om te weten dat in de gewone sigaret ingrediënten worden verwerkt om dit te voorkomen, in de E-liquid zitten deze veelal schadelijke stoffen niet. Daarbij moeten de haartjes in je keel wennen aan de damp die erlangs komt. Damp is anders dan rook, en dit kan in het begin ook een irritatie geven dat overigens wel verdwijnt na verloop van tijd.

   

 • NIX18 - Onder de 18 jaar geen alcohol of tabak

  Voordat wij je bestelling kunnen versturen moeten wij eenmalig checken of je 18 jaar of ouder bent. Dit zijn wij verplicht volgens de Nederlandse Tabakswet.  

  Bij aflevering van je pakket zal de bezorger van PostNL dan ook naar je ID vragen. Als hieruit blijkt dat je 18 jaar of ouder bent mag hij of zij het pakket aan je overdragen. 

 • E-sigaret en zwangerschap?

  Het gebruik van een nicotinehoudende E-sigaret is niet aan te bevelen tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode.

 • Waaruit bestaat de elektrische sigaret?

  De E-sigaret bestaat uit een oplaadbare lithium-ion batterij, een clearomizer/tank die de vloeistof draagt en een coil(verhittingselement) die in de clearomizer/tank zit. De coil die in de clearomizer/tank zit neemt de vloeistof op en doordat de batterij de coil verhit ontstaat er damp en dat inhaleer je. Bij de E-sigaret praat je dan ook over een verhittingsproces waarbij je damp inhaleert terwijl je bij een sigaret praat over een verbrandingsproces waarbij je rook inhaleert.

 • Hoe onderhoud ik mijn E-sigaret?

  Een E-sigaret heeft wel wat onderhoud nodig. Het is belangrijk dat de coil na 2-3 weken vervangen wordt want deze raakt na verloop van tijd op. Daarnaast is het raadzaam om de contactpunten van zowel de clearomizer/tank als de batterij dagelijks met een droge tissue schoon te maken, dit geldt tevens voor het mondstukje.

 • Batterij-onderhoud

  Hoe berg je de batterij op en zorg je goed voor je batterijen?

   

  Het goed opbergen van de batterij verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het geen veiligheidsrisico wordt.

  Berg batterijen niet op in de buurt van metalen objecten zoals bijvoorbeeld sleutels en munten, dit kan kortsluiting in de batterij veroorzaken.

  Berg batterijen op in een droge en koele omgeving die niet onderworpen worden aan extreme temperaturen of vochtigheid.

  Wanneer je lithium batterijen voor een langere periode opbergt is het ideaal om ze voor 40% opgeladen te houden. Dit zorgt ervoor dat de batterij langzaam leeg kan lopen wat cruciaal is voor de operationele gezondheid van de batterij.

  Berg batterijen altijd met de positieve en negatieve kanten van elkaar af zodat ze geen elektriciteit kunnen gaan verbuiken, vermijd om oude en nieuwe batterijen samen op te bergen omdat er een risico is dat de nieuwe elektriciteit afstaan aan de oude batterijen.

  Gooi de batterijen veilig en in overeenstemming met de regelgeving weg.

  Batterij werkt niet

   

  Controleer of de batterij niet in de lock mode staat.

  Zorg ervoor dat je zeker bent dat het aparaat op de juiste manier aangezet is door 5 keer snel de power knop in te drukken. Op deze manier moet de batterij aan gaan.

  Controleer het voltage op de Ohm tester

  Maak de batterij schoon met een alcohol doekje o wattenstaafje.

  Controleer of het contact plaatje op de batterij niet schuin staat. Is dit het geval haal hem dan voorzichtig omhoog met een cocktailprikker.

  Gebruik alleen de aanbevolen oplader. Het gebruik van opladers die niet aanbevolen worden voor dit product kunnen de batterij overladen en dit zal schade aan de batterij toebrengen.

  Zorg ervoor dat de aansluitpunten van de batterij en de oplader goed schoon zijn.

  Batterij stopt tijdens het vapen

  Wanneer je exceptioneel lang inhaleert is er een goede kans dat de batterij blokkeert en er geen vape meer komt. Er zit een beveiliging op de batterij die ervoor zorgt dat de batterij niet te heet wordt. Dit houdt in dat na een aantal seconden inhaleren de batterij tijdelijk blokkeert. Gebeurt dit met regelmaat dan is het belangrijk om korter te inhaleren.

   
 • De batterij werkt niet, wat moet ik nu doen?

  Controleer of de batterij niet in de lock mode staat.

  Zorg ervoor dat je zeker bent dat het aparaat op de juiste manier aangezet is door 5 keer snel de power knop in te drukken. Op deze manier moet de batterij aan gaan.

  Controleer het voltage op de Ohm tester

  Maak de batterij schoon met een alcohol doekje o wattenstaafje.

  Controleer of het contact plaatje op de batterij niet schuin staat. Is dit het geval haal hem dan voorzichtig omhoog met een cocktailprikker.

  Gebruik alleen de aanbevolen oplader. Het gebruik van opladers die niet aanbevolen worden voor dit product kunnen de batterij overladen en dit zal schade aan de batterij toebrengen.

   

  Zorg ervoor dat de aansluitpunten van de batterij en de oplader goed schoon zijn.

 • Wat is een E-liquid?

  E-liquid is de vloeistof (met of zonder nicotine) die wordt gebruikt om te kunnen vapen. Met de E-liquid kan je de tank iedere keer bijvullen, waardoor de klant niet steeds een nieuw onderdeel hoeft aan te aanschaffen. De E-liquid is o.a. verkrijgbaar in tabak, fruit en menthol smaken en daarnaast heb je voor de Sub-Ohm ook de zogenaamde HIGH VG E-liquid in verschillende smaken.

  De nicotine in de liquids geeft een scherp gevoel achter in de keel. Een gevoel dat je ook ervaart bij het roken van een sigaret. Dit zorgt ervoor dat je nagenoeg dezelfde ervaring hebt als bij het echte roken. Deze, voor een roker, belangrijke ervaring ontbreekt bij het gebruik van bijvoorbeeld nicotinepleisters, kauwgom of nicotine spray. Deze verklaring wordt herhaaldelijk gesteund door duizenden gebruikers van de E-sigaret.

  Door gebruik te maken van de hoogste kwaliteit en meest vooruitstrevende technologie zijn we er bij Socialites zeker van dat onze producten de beste vape ervaring aan onze klanten bieden. Socialites E-liquid worden geproduceerd in ISO-class 8 productieruimtes ook wel cleanrooms genoemd. Dit zijn zeer zuivere werkomgevingen. Er wordt bij Socialites gebruik gemaakt van nicotine van farmaceutische kwaliteit. Alle E-liquids bevatten slechts 4 ingrediënten. Hieronder worden deze ingrediënten verder toegelicht.

 • Waaruit bestaat een E-liquid?

  1)    1) Propylene Glycol (PG):

  Gewoonlijk wordt dit ingrediënt in de voedselindustrie als conserveermiddel gebruikt. In de medische wereld wordt het gebruikt in verstuivers zoals bijvoorbeeld astma inhalatoren. Het helpt om de nicotine te leveren wanneer deze wordt ingeademd.

  2) Vegetable Glycerin (VG)

  Dit is een vloeistof die geproduceerd wordt van plantaardige oliën. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in bijvoorbeeld hoestdrank en suikerglazuur.

  3) Nicotine

  Een van nature voorkomende stimulans dat ontspannend werkt en waarvan we weten dat deze verslavend is. Echter wordt nicotine niet gelinkt aan kanker. Socialites gebruikt alleen nicotine van farmaceutische kwaliteit.

  4) Food Flavourings

  Dit ingrediënt wordt gebruikt voor het nabootsen van de tabak smaken, maar ook voor smaken als appel, banaan, vanille, koffie, etc.

  E-liquids zijn er in 4 nicotine sterktes, te weten 18mg, 12mg, 6mg en Socialites biedt daarnaast ook een 0mg variant. Alle smaken zijn in deze nicotine sterktes te verkrijgen.

  We hebben tabak smaken, mint smaken, voedsel en drank smaken, zoete smaken en vele fruit smaken. Ieder 10ml flesje E-liquid heeft een equivalent van ongeveer 150 -200 sigaretten.

   

 • Wat betekenen de sterkten die op de E-liquids zijn beschreven?

  We verkopen onze E-liquids in verschillende nicotine sterkten:

  · 18 mg/ml is hoog/gemiddeld, aanbevolen voor rokers die 15-20 sigaretten per dag roken;

  · 12 mg/ml is gemiddeld/laag, aanbevolen voor rokers die 10-15 sigaretten per dag roken;

  · 6 mg/ml is laag, aanbevolen voor rokers die 10 of minder sigaretten per dag roken;

  · 0 mg/ml bevat geen nicotine. 

 • Hoeveel Mg nicotine moet ik gebruiken?

  Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar welk merk sigaretten je rookt en hoeveel je op een dag rookt. Iemand die 2 sigaretten op een dag rookt zal wellicht al prima uit de voeten kunnen met een 6mg nicotinesterkte terwijl iemand die een pakje sigaretten per dag rookt wellicht meer voldoening heeft als hij/zei begint met een nicotinesterkte van 18mg. Het belangrijkste is om in beginsel niet met een te lage nicotinesterkte te beginnen want dan zal het niet de voldoening geven die je ervaart bij de normale sigaret en zo zal je ook eerder geneigd zijn om terug te grijpen naar de sigaret. Het schema adviseert je op basis van hetgeen je nu rookt.

 • Wat zijn de verhoudingen PG/VG in de E-liquids?

  Hoe sterker de nicotine is, hoe hoger het percentage aan PG nodig is om de nicotine te kunnen leveren. Socialites biedt de standaard E-liquids dus in 4 nicotine-gehaltes aan. Zie onderstaand per nicotine-gehalte de verhouding tussen PG en VG en wat dit betekent voor de throat hit en de vape die hierdoor geproduceerd wordt.

  ·      18mg = 60% PG/40% VG – goede throat hit, goede vape

  ·      12mg = 50% PG/50% VG – milde throat hit, veel vape

  ·      6mg   = 45% PG/55% VG – lichte throat hit, veel vape

  ·      0mg   = 40% PG/60% VG – geen throat hit, enorme vape 

  Sub Ohm E-liquids:

  0mg, 3mg & 6mg zijn allemaal 20% PG, 80% VG

 • Welke e-liquid is geschikt voor Sub-Ohm?

  Voor Sub Ohm wordt een andere E-liquid gebruikt. Deze zogenaamde High VG E-liquid bestaat uit 80% VG (Vegetable Glycerine) en 20% PG (Propylene Glycol) en is verkrijgbaar in 3 nicotinesterktes, namelijk 0mg, 3mg en 6mg.

   

  High VG E-liquid heeft een grotere viscositeit dan standaard E-liquids en is hierdoor stroperiger/dikker. De dikkere vloeistof heeft daarom een coil met een lagere weerstand (onder 1 Ohm). Deze coil heeft namelijk grotere gaatjes om de dikke vloeistof door te laten. Daarnaast is een krachterige batterij (3000 mAH) nodig om de dikke vloeistof om te zetten in damp.

  Bij een coil met te hoge weerstand en een batterij met minder kracht zou het namelijk te lang duren om de High VG E-liquid in damp om te zetten en hierdoor zal de coil eerder verbranden. Dit geeft een zeer onaangename en verbrande smaak aan de gebruiker. De gewone E-liquid, die veel dunner is, door lager VG-gehalte is daarom ook niet geschikt om in een Sub Ohm tank te gebruiken.

 • Kan ik alle E-liquids in mijn E-sigaret gebruiken?

  In principe kunnen alle E-liquids in iedere tank/clearomizer gebruikt worden echter wil dit niet zeggen dat dit de juiste manier van gebruik is en daarom adviseren wij dit dan ook niet.

  Onze E-liquids 50PG/50VG zijn geschikt voor alle tanks/clearomizers met een weerstand boven 1 Ohm ofwel het normale vapen.

  De E-liquids High VG 20PG/80VG zijn specifiek voor gebruik met een tank of clearomizer met een coil onder de 1 Ohm de zogenoemde SUB Ohm devices.

  Gebruik je toch een E-liquid in je tank of clearomizer die daar eigenlijk niet voor bedoeld is, bijvoorbeeld een 50PG/50VG E-liquid in een tank met een coil van 0.5 Ohm (dus onder de 1 Ohm), dan zal dit tot gevolg hebben dat het product eerder gaat lekken, de coil sneller verbrand of dat het apparaat spettert tijdens gebruik. Dit komt omdat de viscositeit en de verhouding tussen de verschillende ingrediënten niet bedoeld is voor deze manier van gebruik.

Top