Vanaf 1-1-2021 mogen wij vanwege veranderde wetgeving geen productafbeeldingen meer tonen

EENVOUDIG EN SNEL BESTELLEN E-LIQUIDS GEPRODUCEERD IN DE UK VOOR 17:00U BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN

Veelgestelde vragen

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
Je kunt ons bellen op 024-2022389 op maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.
Je kunt per e-mail contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: customerservice@socialiteszero.nl of het contactformulier op de website invullen. 

We streven er naar binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Algemeen

Wat is elektrisch roken?
Elektrisch roken is een alternatief voor de bekende sigaret. Diverse internationale onafhankelijke onderzoeken concluderen dat een e-sigaret minder schadelijk is dan een echte sigaret.

Hoe werkt een elektrische sigaret?
Een e-sigaret bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Oplaadbare lithium ion batterij
 • Clearomizer/tank
 • Coil
Hierboven zie je de basisonderdelen van een e-sigaret. Teven heb je e-liquid nodig die in combinatie met de e-sigaret voor de damp zorgt.

De batterij van de e-sigaret geeft vermogen af aan de clearomizer/tank die voorzien is van een verhittingselement (coil). In het verhittingselement zit een organisch katoen die de e-liquid absorbeert. Doordat het verhittingselement verhit word verdampt de vloeistof (e-liquid).

Heeft vapen ook nadelen?
Vapen kan ook nadelen hebben. Sommige mensen kunnen overgevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen en dat kan bijvoorbeeld de volgende klachten geven:
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Droge / rauwe keel
 • Hoesten
 • Misselijkheid
 • Allergische reactie tegen propyleenglycol
Een te hoog nicotinegehalte kan ervoor zorgen dat je duizelig wordt. In dit geval is het belangrijk om de nicotinesterkte te verlagen. De propyleenglycol in e-liquid onttrekt vocht en daardoor is het belangrijk om voldoende te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en een droge keel te voorkomen.

Waarom mag je onder de 18 geen e-sigaret aanschaffen?
De e-sigaret valt onder de tabakswet. Hierin staat beschreven dat dit product niet onder de leeftijd van 18 jaar aangeschaft mag worden.

NIX18 - Onder de 18 jaar geen alcohol of tabak
Voordat wij je bestelling kunnen versturen moeten wij eenmalig checken of je 18 jaar of ouder bent. Dit zijn wij verplicht volgens de Nederlandse Tabakswet.

Bij aflevering van je pakket zal de bezorger van PostNL dan ook naar je ID vragen. Als hieruit blijkt dat je 18 jaar of ouder bent mag hij of zij het pakket aan je overdragen. Zorg er dus voor dat je voor het ontvangen van je bestelling zelf aanwezig bent. De post bezorger mag dit niet door iemand anders in ontvangst laten nemen.

E-sigaret en zwangerschap?
Het gebruik van een nicotine houdende e-sigaret is niet aan te bevelen tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode.

Waaruit bestaat de elektrische sigaret?
Een e-sigaret bestaat uit een oplaadbare lithium-ion batterij, een clearomizer/tank die de vloeistof draagt en een coil(verhittingselement) die in de clearomizer/tank wordt geplaatst. De coil die in de clearomizer/tank zit neemt de vloeistof op,  doordat de batterij de coil verhit ontstaat er damp en deze inhaleer je. Bij de e-sigaret praat je dan ook over een verhittingsproces waarbij je damp inhaleert terwijl je bij een sigaret praat over een verbrandingsproces waarbij je rook inhaleert.

Hoe onderhoud ik mijn e-sigaret?
Een e-sigaret heeft wel wat onderhoud nodig. Het is belangrijk dat de coil na 2-3 weken vervangen wordt want deze raakt na verloop van tijd op/verzadigd. Daarnaast is het raadzaam om de contactpunten van zowel de clearomizer/tank als de batterij dagelijks met een droge tissue schoon te maken, dit geldt tevens voor het mondstukje.

Batterijen

Batterij-onderhoud
Hoe berg je de batterij op en zorg je goed voor je batterijen?

Het goed opbergen van de batterij verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het geen veiligheidsrisico wordt.

Berg batterijen niet op in de buurt van metalen objecten zoals bijvoorbeeld sleutels en munten, dit kan kortsluiting in de batterij veroorzaken.

Berg batterijen op in een droge en koele omgeving die niet onderworpen worden aan extreme temperaturen of vochtigheid.

Wanneer je lithium batterijen voor een langere periode opbergt is het ideaal om ze voor 40% opgeladen te houden. Dit zorgt ervoor dat de batterij langzaam leeg kan lopen wat cruciaal is voor de operationele gezondheid van de batterij.

Berg batterijen altijd met de positieve en negatieve kanten van elkaar af zodat ze geen elektriciteit kunnen gaan verbuiken, vermijd om oude en nieuwe batterijen samen op te bergen omdat er een risico is dat de nieuwe elektriciteit afstaan aan de oude batterijen.

Gooi de batterijen veilig en in overeenstemming met de regelgeving weg.
Belangrijk: laad de batterij alleen op als er iemand bij aanwezig is. Doe dit nooit onbeheerd in de nacht.

Batterij werkt niet

Controleer of de batterij niet in de lock mode staat.

Zorg ervoor dat je zeker bent dat het aparaat op de juiste manier aangezet is door 5 keer snel de power knop in te drukken. Op deze manier moet de batterij aan gaan.

Maak de batterij schoon met een alcohol doekje of wattenstaafje.

Controleer of het contact plaatje op de batterij niet schuin staat. Is dit het geval haal hem dan voorzichtig omhoog met een cocktailprikker.

Gebruik alleen de aanbevolen oplader. Het gebruik van opladers die niet aanbevolen worden voor dit product kunnen de batterij overladen en dit zal schade aan de batterij toebrengen.

Zorg ervoor dat de aansluitpunten van de batterij en de oplader goed schoon zijn.

Batterij stopt tijdens het vapen

Wanneer je exceptioneel lang inhaleert is er een goede kans dat de batterij blokkeert en er geen vape meer komt. Er zit een beveiliging op de batterij die ervoor zorgt dat de batterij niet te heet wordt. Dit houdt in dat na een aantal seconden inhaleren de batterij tijdelijk blokkeert. Gebeurt dit met regelmaat dan is het belangrijk om korter te inhaleren.

Hoe zet ik de batterij aan / uit?
Druk 5 keer achter elkaar snel op de aan/uit knop.

De batterij werkt niet, wat moet ik nu doen?
Controleer of de batterij niet in de lock mode staat.

Zorg ervoor dat je zeker bent dat het aparaat op de juiste manier aangezet is door 5 keer snel de power knop in te drukken. Op deze manier moet de batterij aan gaan.

Maak de batterij schoon met een alcohol doekje of wattenstaafje.

Controleer of het contact plaatje op de batterij niet schuin staat. Is dit het geval haal hem dan voorzichtig omhoog met een cocktailprikker.

Gebruik alleen de aanbevolen oplader. Het gebruik van opladers die niet aanbevolen worden voor dit product kunnen de batterij overladen en dit zal schade aan de batterij toebrengen.

Zorg ervoor dat de aansluitpunten van de batterij en de oplader goed schoon zijn.

E-Liquid

Wat is een e-liquid?
E-liquid is de vloeistof (met of zonder nicotine) die wordt gebruikt om te kunnen vapen. Met de e-liquid kan je de tank iedere keer bijvullen, waardoor de klant niet steeds een nieuw onderdeel hoeft aan te aanschaffen. De e-liquid is o.a. verkrijgbaar in tabak, fruit en menthol smaken en daarnaast heb je voor de Sub-Ohm ook de zogenaamde HIGH VG e-liquid in verschillende smaken.

De nicotine in de liquids geeft een scherp gevoel achter in de keel. Een gevoel dat je ook ervaart bij het roken van een sigaret. Dit zorgt ervoor dat je nagenoeg dezelfde ervaring hebt als bij het echte roken. Deze, voor een roker, belangrijke ervaring ontbreekt bij het gebruik van bijvoorbeeld nicotinepleisters, kauwgom of nicotine spray. Deze verklaring wordt herhaaldelijk gesteund door duizenden gebruikers van de e-sigaret.

Door gebruik te maken van de hoogste kwaliteit en meest vooruitstrevende technologie zijn we er bij Socialites zeker van dat onze producten de beste vape ervaring aan onze klanten bieden. Socialites e-liquid worden geproduceerd in ISO-class 8 productieruimtes ook wel cleanrooms genoemd. Dit zijn zeer zuivere werkomgevingen. Er wordt bij Socialites gebruik gemaakt van nicotine van farmaceutische kwaliteit. Alle e-liquids bevatten slechts 4 ingrediënten. Hieronder worden deze ingrediënten verder toegelicht.

Waaruit bestaat e-liquid?

1) Propylene Glycol (PG)/ propyleenglycol:

Gewoonlijk wordt dit ingrediënt in de voedselindustrie als conserveermiddel gebruikt. In de medische wereld wordt het gebruikt in verstuivers zoals bijvoorbeeld astma inhalatoren. Het helpt om de nicotine te leveren wanneer deze wordt ingeademd.

2) Vegetable Glycerin (VG)/ plantaardige glycerine:

Dit is een vloeistof die geproduceerd wordt van plantaardige oliën. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in bijvoorbeeld hoestdrank en suikerglazuur.

3) Nicotine

Een van nature voorkomende stimulans dat ontspannend werkt en waarvan we weten dat deze verslavend is. Socialites gebruikt uitsluitend nicotine van de meest zuivere en farmaceutische kwaliteit.

4) Food Flavourings/ Aroma's

Dit ingrediënt wordt gebruikt voor het nabootsen van de tabak smaken, maar ook voor smaken als menthol, mango of kers.

De meeste 5050 e-liquids zijn er in 4 nicotine sterktes; 18mg/ml, 12mg/ml, 6mg/ml en Socialites biedt daarnaast ook een 0mg/ml nicotine variant.
Alle Socialites 8020 e-liquids zijn er in 3 nicotine sterktes; 6mg/ml, 3mg/ml en 0mg/ml nicotine. Deze e-liquids hebben een lager nicotine percentage aangezien deze gebruikt worden in apparaten die veel damp produceren. 

We bieden een assortiment aan verschillende tabak smaken, menthol smaken en fruitsmaken in verschillende nicotine sterktes. Ieder 10 ml flesje e-liquid heeft een equivalent van ongeveer 100 - 150 sigaretten. Ongeveer 8-10 trekjes aan de e-sigaret staat gelijk aan het roken van een normale sigaret.

Wat betekenen de sterktes die op de e-liquids staan?
We verkopen onze e-liquids in verschillende nicotine sterktes:
 • 18 mg/ml is hoog/gemiddeld, aanbevolen voor rokers die 15-20 sigaretten per dag roken;
 • 12 mg/ml is gemiddeld/laag, aanbevolen voor rokers die 10-15 sigaretten per dag roken;
 • 6 mg/ml is laag, aanbevolen voor rokers die 10 of minder sigaretten per dag roken;
 • 0 mg/ml bevat geen nicotine, aanbevolen voor rokers die gestopt zijn, maar incidenteel nog (op bijvoorbeeld een feestje) de e-sigaret gebruiken
Hoeveel mg/ml nicotine moet ik gebruiken?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar welk merk sigaretten je rookt en hoeveel je op een dag rookt. Iemand die 2 sigaretten op een dag rookt zal wellicht al prima uit de voeten kunnen met een 6mg/ml nicotinesterkte terwijl iemand die een pakje sigaretten per dag rookt pas voldoening heeft als hij/zij begint met een nicotinesterkte van 18mg/ml. Belangrijk is om in de beginfase niet direct met een te lage nicotinesterkte te beginnen. Dit zal namelijk niet de voldoening geven die je ervaart bij een normale sigaret en zo raak je eerder geneigd om terug te grijpen naar de sigaret. Start met het afbouwen van de nicotine op het moment dat je aan de e-sigaret gewend bent en succesvol de overstap hebt gemaakt.

Wat zijn de verhoudingen propyleenglycol/plantaardige glycerine (PG/VG) in de Socialites e-liquids?

Hoe sterker de nicotine is, hoe hoger het percentage aan PG nodig is om de nicotine te kunnen leveren. Socialites biedt de standaard e-liquids in 4 nicotine-gehaltes aan. Check op de e-liquid product pagina wat per nicotine-gehalte de verhouding tussen PG en VG is en wat dit betekent voor de throat hit (scherpe gevoel achter in de keel) en de vape die hiermee geproduceerd wordt.

Sub Ohm (8020) e-liquids:
0mg/ml, 3mg/ml & 6mg/ml nicotine hebben een verhouding van 20% propyleenglycol (PG) en 80% plantaardige glycerine (VG).

Welke e-liquid is geschikt voor Sub-Ohm?

Voor Sub Ohm wordt een andere e-liquid gebruikt. Deze zogenaamde High VG (hoog in VG) e-liquid bestaat uit 80% VG (Vegetable Glycerine) en 20% PG (Propylene Glycol) en is verkrijgbaar in 3 nicotinesterktes, namelijk 0mg/ml, 3mg/ml en 6mg/ml.

High VG e-liquid heeft een grotere viscositeit dan standaard e-liquids en is hierdoor stroperiger/dikker. De dikkere vloeistof heeft daarom een coil met een lagere weerstand (onder 1 Ohm). Deze coil heeft namelijk grotere gaatjes om de dikke vloeistof door te laten. Daarnaast is een krachterige batterij (3000 mAH) nodig om de dikke vloeistof om te zetten in damp.

Bij een coil met te hoge weerstand en een batterij met minder kracht zou het namelijk te lang duren om de High VG e-liquid in damp om te zetten en hierdoor zal de coil eerder verbranden. Dit geeft een zeer onaangename en verbrande smaak aan de gebruiker. De gewone e-liquid, die veel dunner is, door lager VG-gehalte is daarom ook niet geschikt om in een Sub Ohm tank te gebruiken.

Kan ik alle e-liquids in mijn e-sigaret gebruiken?

Onze 5050 e-liquids zijn geschikt voor alle tanks/clearomizers met een weerstand boven de 1.0 Ohm ofwel geschikt voor het normale vapen.

Onze 8020 HVG e-liquids zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik met een tank of clearomizer met een coil onder de 1.0 Ohm, de zogenaamde SUB Ohm apparaten.

Gebruik je toch een e-liquid in je tank of clearomizer die daar eigenlijk niet voor bedoeld is, bijvoorbeeld een 5050 e-liquid in een tank met een coil van 0.5 Ohm (dus onder de 1 Ohm), dan zal dit tot gevolg hebben dat het product eerder gaat lekken, de coil sneller verbrand of dat het apparaat spettert tijdens het gebruik. Dit komt omdat de viscositeit en de verhouding tussen de verschillende ingrediënten niet bedoeld is voor deze manier van gebruik.
Ons advies is dan ook om de Socialites 5050 e-liquid te gebruiken bij coils gelijk of hoger dan 1.0 Ohm en de Socialites 8020 e-liquids te gebruiken bij coils lager dan 1.0 Ohm.